Inschrijven


Voorwaarden

 • Gemotiveerd zijn om te willen starten met een leerproces waarin reflectie op de eigen beroepspraktijk in relatie tot het autistisch denken centraal staat.

          EN

 • Beschikken over een bachelor- of masterdiploma in de gezondheidszorg, onderwijs en sociaal werk en (wensen te) werken met mensen met autisme (alle leeftijden en ontwikkelingsniveau's)

          OF

 • Beschikken over een bachelor- of masterdiploma in andere studiegebieden maar met minstens drie jaar ervaring in het leven of werken met mensen met autisme (alle leeftijden en ontwikkelingsniveau's)   

Deze opleiding richt zich in eerste instantie op professionelen die werken met personen met autisme. Voor de supervisiemodule is het noodzakelijk om een persoon met autisme te filmen, bij voorkeur geen familie.

      


Procedure

Inschrijven voor 2017-2018 is niet meer mogelijk. Van zodra de inschrijvingen voor 2018-2019 mogelijk zijn, vind je hieronder (Stap 1) de inschrijvingslink.

 • Stap 1: online registratie
  Je kan je hier registreren. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20. Zodra dit aantal bereikt is, kom je op de wachtlijst.
   
 • Stap 2: toe te sturen documenten
  Na registratie stuur je een kopie van je diploma en identiteitskaart naar Kathy Vandermeeren, administratief verantwoordelijke van het postgraduaat, Arteveldehogeschool, campus Kantienberg, Voetweg 66, 9000 Gent of via kathy.vandermeeren@arteveldehs.be.
   
 • Stap 3: betaling
  Van zodra jouw registratie volledig is en we alle documenten (zie stap 2) ontvangen hebben, zal je via mail een betalingsuitnodiging krijgen en via de post de logingegevens en een studentenkaart ontvangen.
  De login heb je nodig om via het digitaal secretariaat de betaling online te kunnen uitvoeren. Daar kan je de keuze maken tussen zelf betalen of via factuur, indien de werkgever de betaling zal doen of indien je gebruik zal maken van de KMO-portefeuille.

 


Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor academiejaar 2017-2018 bedroeg 3150 euro.

Inbegrepen in de prijs:

 • Begeleiding door een team topexperts
 • Alle teksten en readers voor de opleiding  in digitale vorm en een opleidingsmap
 • Een- of tweedaagse cursus naar keuze uit een groot deel van het aanbod van Autisme Centraal en Arteveldehogeschool
 • 50% reductie voor een abonnement op het tijdschrijft van  Autisme Centraal  “Sterk! In autisme” tijdens het lopende postgraduaat
 • 50% reductie op 1 exemplaar van elke publicatie binnen de verplichte literatuur van het postgraduaat autisme die  verkocht wordt in de webshop van Autisme Centraal.

 


Betaald educatief verlof, KMO-portefeuille, opleidingscheques

Jaarlijks wordt betaald educatief verlof aangevraagd voor deze opleiding. De kandidaten informeren zich bij hun werkgever of ze hierop aanspraak kunnen maken.

Als ondernemer kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille om je opleiding te betalen. Het erkenningsnummer van de Arteveldehogeschool is DVO 101978.
Ontdek de werking van een KMO-portefeuille.

Alleen cursisten in een loopbaanbegeleidingstraject bij de VDAB kunnen een deel van de opleiding met opleidingscheques betalen.

 


Uitschrijven

Wanneer de cursist zich uitschrijft voor de start van de postgraduaatopleiding, wordt 10% van het inschrijvingsgeld als administratieve kost gefactureerd. Eenmaal de opleiding van start gegaan is wordt er geen terugbetaling gedaan, ongeacht of bepaalde opleidingsonderdelen in het eerste of het tweede semester worden aangeboden.